link
facebook login BAYADERKA : Blyskawiczne bananowe placki bezglutenowe

sobota, 29 kwietnia 2017

Blyskawiczne bananowe placki bezglutenowe




Za tymi plackami przepadaja moje corki.
Wlasciwie to przepis jest banalnie prosty i dosyc ubogi w skladniki, ale wychodza z niego najlepsze bezglutenowe placuchy na sniadanie.
Placki bez cukru, bez maki, z minimum dodatkow.
A jako ze dziewczynki lubia orzechy i syrop klonowy, polaczenie tych z plackami to prawdziwe ''niebo w gebie'' jak to zdarzylo sie ostatnio stwierdzic starszej corce ;)

Bezglutenowe placki bananowe
z podanych skladnikow wychodzi okolo 8- 10 sredniej wielkosci placuszkow

skladniki na placki:

2 bardzo dojrzale banany sredniej wielkosci
lyzeczka cynamonu
niewielka szczypta soli
2 jajka, rozklocone
lyzka- dwie  siemienia lnianego
olej kokosowy do smazenia

do podania:
ulubione orzechy albo granola
syrop klonowy albo miod
ew. sok z cytryny w polaczeniu z miodem

Skladniki na placki : pokrojone w plastry banany, sol, cynamon, jajka i reszte - miksujemy za pomoca blendera na gladka, jednolita mase.
Na patelni rozgrzewamy olej,
Wykladamy ciasto nabierka, niewielkich rozmiarow. Smazymy na brazowy kolor z obu stron.
Podajemy cieple z orzechami i syropem albo z miodem i sokiem z cytryny.


 

2 komentarze:

  1. Pyszności! :)
    Zapraszam do mnie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, nie ma jak placuszki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze i odwiedzenie Bayaderki.
W razie pytań proszę o kontakt przez FB bloga.


Thank you for your comments and visiting Bayaderka.
Should you have any queries, don't hesitate to contact me via FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers